Nieuws | 17 februari 2021

Blog: Een frisse blik op het nieuwe digitale normaal!

In de afgelopen periode waren er veel initiatieven op het gebied van digitaal werken, digitale consulten, digitaal orderen, digitaal contact tussen ouders en kinderen, digitaal lesgeven. Allemaal initiatieven die ‘dankzij’ Corona plotseling wel mogelijk bleken. Maar de vraag rijst, gaan wij straks weer terug naar het oude normaal? 

Langzamerhand werken er weer meer mensen op kantoor, komen patiënten weer naar het ziekenhuis voor onderzoek en controle, zijn ziekenhuizen en verzorgingshuizen weer (beperkt) open voor bezoekers en worden lessen weer steeds vaker in de klas gegeven.

Gaan we terug naar het oude normaal?

Of zijn we op weg naar een toekomstige hybride situatie? Het nieuwe digitale normaal? Het begin van digitale transformatie..? De voordelen van het digitale normaal zijn evident. Meer ruimte op kantoor, minder auto’s op de weg, minder wachttijden in ziekenhuizen, beter voor het milieu. En voor ons: minder verloren tijd in de file en meer tijd om u van dienst te zijn…En wellicht kunt u er ook nog wel een aantal bedenken.

Mijn frisse blik op het nieuwe digitale normaal!

Ik ben van mening, en mijn collega’s met mij, dat de ‘The Show Can Go On’. En dat het allemaal iets minder digitaal kan, dan tijdens de lockdown, dat is logisch en dat moet ook. Maar veel van de projecten die wij in het verleden hebben uitgevoerd, zullen in de nabije toekomst anders worden ingevuld en uitgevoerd. Onze opgedane kennis en ervaring met deze digitale mogelijkheden, gaan ons zeker verder helpen in de toekomst.  

Een mooi voorbeeld!

In de afgelopen 6 maanden ben ik als projectleider betrokken geweest bij een DMS-project (Document Management Systeem) voor een grote VVT-instelling in de randstad. Van de selectie van de leverancier (met virtuele demo’s) tot en met de implementatie van de software (met virtuele trainingen en inrichtingssessies) en dat allemaal binnen budget en planning en nooit fysiek op locatie. Hoe hebben we dat dan gedaan? Door samen veel sessies te organiseren via Teams (die kunnen ook korter zijn!) en bij vragen, issues en onduidelijkheden werd er veel gebeld, gemaild, geappt en gechat. Natuurlijk was er een projectplan en een concrete planning én actielijst. Iedereen in het team wist wat er van haar/hem werd verwacht. Vanzelfsprekend miste ik soms het management ‘by walking around’, de adhoc bezoekjes en de verhalen over vakanties en (zieke) kinderen. Maar dat hoor je ook door af en toe je mensen te bellen en te appen. We waren met zijn allen zeer effectief en onze klant was heel content met het eindresultaat.  

Mijn advies:

Wat is uw visie op digitaal werken in de toekomst?

Laten we uw visie en onze visie met elkaar delen. Voor meer informatie kunt u altijd even mijn profiel bekijken en contact met mij opnemen op de manier die u past.

Biek Teunissen
Projectleider / Business Consultant Blue-Y


Vorige bericht
Volgende bericht
Terug naar nieuws

Adviseur nodig?

Laat uw zorgen, onze zorgen worden.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Contact opnemen Doe de Blue-Y Scan