BLUE-WHY | MAAIKE KLEISTRA-BECKERSHOFF

Het nieuwe thema dat we met enige regelmaat terug laten komen in onze communicatie, namelijk ‘een collega aan het woord’. En vandaag is het Maaike.

Hallo allemaal!

Ik ben Maaike Kleistra, 34 jaar en woonachtig in Ede. Van origine een verpleegkundige maar met omzwervingen uiteindelijk in de ICT beland als Consultant. Vanaf november 2020 werk ik voor Blue-Y. Ik had vanuit mijn vorige functie in het Maasstad Ziekenhuis regelmatig te maken met Consultants en werd nieuwsgierig naar deze wereld. Vorig zomer ben ik verhuisd en in deze periode begon het bij mij te kriebelen om mijn vleugels m.b.t. werk ook eens uit te slaan. 

Op de website van Blue-Y kwam ik tijdens mijn oriëntatieproces een mooie zin tegen: wij bouwen bruggen en als het nodig is graven we een tunnel. Ofwel, buiten de gebaande paden durven gaan voor het beste resultaat. Daarnaast richt Blue-Y zich op de gehele gezondheidszorg. En deze combinatie sprak mij enorm aan! Het creëert voor mij de mogelijkheid om over de gehele linie in de gezondheidszorg mee te kunnen kijken en ervaring op te kunnen doen. Dit gaf voor mij de doorslag om de sprong in het diepe te wagen. En daar heb ik totaal geen spijt van gehad.

Wat maakt mijn werk zo bijzonder? Nou het werken met veel verschillende mensen! Ik zoek continu de verbinding op. Daarnaast krijg ik veel energie van het opzetten van een project en alle zaken en details die moeten worden geregeld voordat het project überhaupt is gestart en natuurlijk als alles eenmaal volgens planning verloopt. Mensen meekrijgen in de ICT-verandering. Dat maakt het werk zo mooi en bijzonder.

Vaak start mijn werkdag om 9 uur met mijn eerste Teams-meeting. Ik probeer de dag zo in te delen dat ik niet volledig aan het beeldbellen ben. Dit lukt helaas niet altijd. In de zorg lopen agenda’s snel vol, zeker als je op korte termijn een afspraak moet plannen met meerdere genodigden is het vaak even zoeken.

Ik werk als projectmanager bij een grote vvt- en welzijnsorganisatie in het zuiden van het land. Hier ben ik onderdeel van de IT-afdeling. Binnen mijn project zorg ik voor de transitie naar Microsoft365, een nieuw portaal en dat oude zaken worden uitgefaseerd. Adoptie speelt een belangrijke rol in het project. Helaas werk ik nog wel volledig vanuit huis, al hoop ik dat ik straks weer deels naar kantoor mag. Een planningssessie kan digitaal maar is toch prettiger als je elkaar live ziet. De lockdown heeft ervoor gezorgd dat thuiswerken in een vogelvlucht is toegenomen. Het zou mooi zijn als dat straks naar een hybride situatie toegaat waarbij je deels thuiswerkt maar ook deels op kantoor aanwezig bent.

De ICT-omgeving verandert continu en dat maakt het werkveld zo uitdagend. Ik ben van nature erg nieuwsgierig en houd van een frisse blik. Blue-Y geeft mij de kans die nieuwsgierigheid in te zetten en te gebruiken in opdrachten. Een frisse blik is voor mij ook een kijkje in de keuken nemen bij diverse organisaties. Leren van hoe zij dingen aanpakken en die ervaring meenemen naar de volgende opdrachtgever. Die ene ervaring is voor de opdrachtgever wellicht net de frisse blik die ze nodig hebben.

Maaike Kleistra-Beckershoff | Consultant


BLUE-Y | EEN FRISSE KIJK OP ZORG
085 – 130 06 50 | info@blue-y.com

Vorige
Volgende
Terug

Adviseur nodig?

Laat uw zorgen, onze zorgen worden.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Mail ons