Cases

Markenheem

Tijdelijke ondersteuning op de cliëntenadministratie in verband met een te kort op de afdeling.

“Door de hulp van Blue-Y Services kon ik zelf met een gerust hart op vakantie en wist ik dat het werk niet bleef liggen tot ik weer terug was”.

Welke uitdaging ervaarden jullie?

We hadden te maken met een vertrekkende collega rond de zomer op een afdeling van 2 personen. De vacature was wel ingevuld, maar de vervanging kwam met het oog op de vakantieperiode te laat. Dit konden we intern niet opvangen.

Onze oplossing: 

Blue-Y Services heeft extra ondersteuning geboden op onze clientenadministratie voor 24 uur per week. Tijdens de vakantie van de blijvende medewerker heeft Blue-Y Services zelfs nog wat extra capaciteit geleverd zodat alle werkzaamheden door bleven gaan.

Hoe hebben jullie de ondersteuning ervaren? 

We vonden de samenwerking erg prettig. Op de dagen dat onze eigen medewerker vrij was deed Blue-Y Services de werkzaamheden. Daarnaast was er een dag dat we gezamenlijk werkten. De communicatie onderling verliep goed en we hadden 1 aanspreekpunt, maar deze had wel een back-up. Blue-Y Services heeft de kennis van de software in huis dus het was vooral belangrijk om ze de werkwijze binnen onze eigen organisatie te leren. Dit is goed opgepakt en tijdens de vakantie van onze medewerker liepen alle werkzaamheden gewoon door zoals we voorheen ook gewend waren.

Vorige case
Volgende case
Terug naar overzicht

Adviseur nodig?

Laat uw zorgen, onze zorgen worden.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Contact opnemen Doe de Blue-Y Scan