Cases

Nij Smellinghe ziekenhuis

Realiseer VIPP A2/B2 binnen deadline

 “Zorg ervoor dat wij voor eind 2019 de audits voor A2 en B2 behalen. Ik heb jullie niet voor niets gevraagd voor deze opdracht omdat ik weet dat jullie dit voor ons over de finish gaan krijgen.”

Wim Loman | Hoofd Informatisering en Automatisering

De uitdaging: 

Er was intern niemand beschikbaar die tijd had om de rol van programmamanager VIPP op zich te nemen. Aangezien de deadlines van VIPP strak waren, was er geen tijd om een nieuwe Programmamanager uitgebreid in te werken en deze de tijd te geven om de materie te leren kennen. Ze waren dus op zoek naar een Programmamanager die de subsidies veilig kon gaan stellen. 

Onze oplossing: 

Een consultant van Blue-Y werd ingevlogen. “Allereerst heb ik het bestaande plan van aanpak gelezen en aangescherpt. Per werkgroep zijn er duidelijke opdrachten beschreven waardoor iedere werkgroep concreet wist welke doelstellingen er behaald moesten worden. Voor iedere werkgroep is een voorzitter aangewezen en is de samenstelling van de werkgroep aangepast daar waar het nodig was. Gedurende het project was mijn belangrijkste rol om te bewaken dat: 

Aangezien ik niet een volledige werkweek aanwezig was, werkte ik volgens het principe ‘aandacht waar het nu het meest nodig is’. Zo kon ik met minimale inzet het maximale resultaat behalen”, aldus onze consultant. 

Het resultaat: 

In januari 2019 zijn we gestart. Naast het focussen op de audits hebben we intern ook veel gediscussieerd over de tijd na dit VIPP-traject, het behalen van deze audits was een mooie stap. De audit voor A2 is behaald in oktober en die voor B2 in november. Het behalen van de audits is zeker niet alleen het resultaat van onze consultant maar zeker ook dankzij de inzet van de projectleiders, de werkgroepvoorzitters en de werkgroepleden. Samen hebben we keihard gewerkt voor dit mooie resultaat.  

Vorige case
Volgende case
Terug naar overzicht

Adviseur nodig?

Laat uw zorgen, onze zorgen worden.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Contact opnemen Doe de Blue-Y Scan