Nieuws | 4 april 2024

Flevoziekenhuis | “Blue-Y van alle markten thuis”

Het Flevoziekenhuis is het hoofdziekenhuis in de regio Almere. Inclusief vrijwilligers zijn er zo’n 2.000 medewerkers actief. Het ziekenhuis heeft ongeveer 350 bedden voor verpleging. Sandra Duijts is Hoofd ICT Vernieuwing binnen het Flevoziekenhuis. Zij stuurt het team van projectleiders, businessanalisten en architecten aan, die elke dag werken aan het verbeteren van de dienstverlening.

Het contact met Blue-Y was er eigenlijk al voordat het bedrijf bestond, aldus Sandra: “Wij kennen oprichter Patrick Struyk al heel lang. Jaren geleden heeft hij hier radiologieprojecten gedaan. Later kwamen we weer in contact toen we behoefte hadden aan extra capaciteit. Onder de vlag van Blue-Y heeft hij hier als Hoofd Applicatiebeheer gewerkt. Vanaf dat moment kloppen we altijd aan bij Blue-Y als we voor de functie van projectleider of iets anders hulp nodig hebben. Als je een tijdje in deze organisatie hebt gewerkt, dan heb je veel meer zicht op wat er nodig is.”

Van SAP-beheerder naar businessanalist en projectleider

Els Molenkamp is sinds de zomer van 2023 actief als applicatiebeheerder namens Blue-Y bij het Flevoziekenhuis: “Ze zaten hier midden in een migratie van SAP naar HiX, het nieuwe elektronisch patiëntendossier. Blue-Y heeft destijds tijdelijk het SAP-beheer overgenomen, zodat de applicatiebeheerder meer tijd had om HiX in te richten. Vanuit die rol kreeg ik de vraag of ik als businessanalist aan de slag wilde binnen het ziekenhuis. Daar was namelijk met spoed iemand voor nodig. Door de HiX-implementatie en studie van een businessanalist bleven businessanalyses op de plank liggen. Doordat ik in beeld kwam, konden deze vragen vanuit de organisatie wel opgepakt worden. En op een gegeven moment kwam daar de vraag bij of ik ook projectleider wilde zijn voor twee projecten die nog afgemaakt moesten worden. Inmiddels zijn er drie projectleiders gestart en een businessanalist, waar ik sparringpartner voor ben om hen op weg te helpen. Eigenlijk zou ik er alleen zijn voor de zomermaanden, maar inmiddels wordt mijn opdracht steeds verlengd en zit ik hier voorlopig in 2024 nog wel. Het bevalt goed van beide kanten.”

Projecten die Els heeft opgepakt:

Ook dit stond al langere tijd op de planning. Met name omdat er downtime bij komt kijken waarvoor sluiting van de Spoedeisende Hulp nodig was. Ook hiervoor verzorgde Els afstemming binnen het ziekenhuis. De eis van het Flevoziekenhuis was om deze upgrade voor de livegang van HiX af te ronden. Een maand voor de deadline is alles probleemloos afgerond.

Binnen businessanalyse heeft Els meerdere projecten opgepakt, waarvan twee het belangrijkst zijn. Ten eerste een AI-model voor medisch coderen van dagopnamepatiënten door de zorgadministratie. Ten tweede XDS-analyse, digitaal radiologiebeelden uitwisselen met andere ziekenhuizen. Hiermee kan het ziekenhuis voldoen aan de Wegiz.

Gewoon pragmatisch van start gaan

Hoe begin je eigenlijk als er zoveel zaken liggen die opgepakt moeten worden? Els is daarin heel pragmatisch: “Ik ben er eigenlijk gewoon ingedoken. Ik start meteen met een businessanalyse en ga met iedereen praten binnen de organisatie. Dus bij de collega’s van systeembeheer aan het bureau staan, bij de applicatiebeheerders en andere stakeholders. Ik denk dat iedereen me eigenlijk ook snel wel heeft leren kennen, omdat ik een heel laagdrempelige aanpak heb. Het voelde ook vrij snel alsof ik er gewoon bij hoorde en dat iedereen me wist te vinden. Dat vond ik wel heel prettig.” 

Sandra: “Dat je meteen start, is niet vanzelfsprekend, maar dat is wel gewenst. Alleen dat kan niet iedereen. Niet iedereen durft dat. Er zijn ook mensen die dan eerst willen weten wat je precies wilt van ieder punt op de lijst. Die nemen heel veel tijd van iedereen om te inventariseren. Dus dat iemand gewoon zo zelfstandig is om gewoon al dat uitzoekwerk te gaan doen… ja, dat is natuurlijk ook waarom je iemand wil inhuren. Els werkt al vanaf het begin heel efficiënt.”

Blij met maatwerk van Blue-Y

De samenwerking met Blue-Y bevalt het Flevoziekenhuis heel goed, vertelt Sandra: “Naast dat we heel tevreden zijn over Els, hebben we nog een andere vraag bij Blue-Y neergelegd. Er zijn drie nieuwe projectleiders tegelijk begonnen, terwijl we er nog geen hadden. Dus de vraag die ik heb gesteld aan Blue-Y is om hen op weg te helpen door theorie om te buigen naar de praktijk, specifiek voor deze nieuwe medewerkers. Dat was een grote open vraag, maar daar hebben we nu een leuke cursus van gekregen, die in de aantal dagen verspreid over meerdere maanden duurt. Met die invulling zijn we ook heel blij. Je merkt gewoon dat mensen hierdoor wat meer houvast hebben. En dat het zo op maat kan is natuurlijk ook mooi. Blue-Y is van alle markten thuis.”


Behoefte aan een frisse blik op de werkplek? Of benieuwd naar mogelijkheden bij jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

BLUE-Y | EEN FRISSE KIJK OP ZORG
085 – 130 06 50 | info@blue-y.com

Vorige bericht
Volgende bericht
Terug naar nieuws

Adviseur nodig?

Laat uw zorgen, onze zorgen worden.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Contact opnemen Doe de Blue-Y Scan